L'Ajuntament de Manresa ha posat en marxa una campanya informativa del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa coincidint amb l'obertura del període d'al·legacions. La campanya es desenvoluparà en diversos eixos. Per una banda hi haurà una atenció personalitzada per a totes les persones que tinguin dubtes concrets i, per l'altra, es portaran a terme diferents actes adreçats a públics nombrosos.

Els ciutadans interessats a fer consultes o rebre'n informació detallada seran atesos a l'Oficina del Pla al carrer d'Amigant amb cita prèvia. També poden consultar el POUM a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Manresa. Les al·legacions també es poden fer de forma presencial o través d'Internet.

D'altra banda, per facilitar la informació i el coneixement del nou POUM de Manresa entre la ciutadania està previst fer dues sessions informatives obertes al públic i exposicions a diversos espais de la ciutat que permetran conèixer els principals aspectes del nou pla d'ordenació.

La primera sessió informativa, que es farà en col·laboració amb la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Regió7, tindrà lloc el 22 d'abril a un quart de nou del vespre a l'auditori del Conservatori Municipal de Música de Manresa.

En aquest acte, el regidor d'Urbanisme i Paisatge, Ramon Bacardit, i l'equip redactor del POUM oferiran una presentació de les línies bàsiques del nou pla i respondran les qüestions que puguin plantejar representants d'entitats i associacions de la ciutat com la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa, la Delegació Bages-Berguedà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya; PIMEC Catalunya Central; la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa; UBIC de Manresa; l'Associació de Comerciants Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i voltants; Meandre i la PAHC Bages.

La segona, organitzada conjuntament amb la delegació Bages-Berguedà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, es farà el 27 d'abril a les 7 de la tarda a l'auditori de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Manresa.

Pel que fa a les exposicions, a banda de la que hi haurà a l'Oficina del POUM de forma permanent durant els tres mesos d'exposició pública, es presentarà una adreçada al gran públic a la sala de la Plana de l'Om, que es podrà visitar del 23 d'abril fins a mitjans de maig. Posteriorment, se'n faran dues exposicions més al Casal de les Escodines -del dia 11 al 22 de maig?- i a l'Ateneu les Bases -del 25 de maig al 5 de juny.

És previst que s'estableixin altres canals d'informació, consulta i participació que s'aniran anunciant amb antelació per fomentar la participació ciutadana en el debat del POUM.