S'acumulen les queixes de la línia 8 del bus urbà de Manresa. Ara són els avis de la Balconada, que han expressat el seu malestar pels canvis que es van començar a aplicar el dia 1 de desembre. Nombroses persones d'edat avançada que resideixen al barri han fet arribar als responsables de l'Associació de Veïns de la Balconada les seves queixes per la supressió de les parades que hi havia a l'interior del barri. És un perfil d'usuari que utilitza molt el servei de bus. Ara s'han de desplaçar a la nova estació que hi ha davant de l'Hospital Sant Joan de Déu.

"Són grans i tarden estona a arribar-hi", diu el president de l'entitat veïnal, José Torrejón. La queixa de la gent gran del barri transcendeix una setmana després que els delegats d'empresa de CCOO demanessin públicament canvis en les freqüències i el temps per fer l'itinerari, ja que, segons diuen, els resulta impossible quadrar els horaris establerts i els provoca "una situació d'estrès".

Amb les modificacions de la L8 es van suprimir 5 parades i se'n va modificar el recorregut, de manera que es va deixar de donar servei a la Balconada i a Cal Gravat. Per atendre els usuaris d'aquests punts de Manresa, es va estrenar una nova parada davant de l'Hospital Sant Joan de Déu. Es tardava cinc minuts a recórrer aquest tram. "El bus va deixar de donar la volta al barri. Hi pugen, sobretot, persones grans. Ara ja no tenen la parada a prop de casa i han de caminar fins a l'hospital. Els més afectats són els que viuen lluny de la parada. Han de travessar tot el barri. Per a algunes persones grans a qui costa caminar és molt feixuc", afegeix Torrejón.