L'Agrupament Escolta i Guia Antoni Gaudí va fer l'acte central de la celebració dels seus 50 anys amb la voluntat d'obrir-se encara més a la ciutat. "Sempre hem volgut ser una part activa de Manresa, però amb aquesta llarga trajectòria que hem assolit estem decidits a obrir-nos més a tota la ciutadania. Un dels motors de l'entitat és la transformació social i continuem ferms amb aquest ideari, però per fer-ho cal conèixer i actuar en el nostre entorn més proper", amb aquestes paraules que va expressar a Regió7, la cap del cau Marta Lliró volia descriure l'esperit amb què l'agrupament encara el mig segle de vida.

Una mostra de la voluntat d'aquest tarannà és que les exposicions que es van poder veure ahir, en les quals hi havia imatges de la història de l'entitat, aniran al Casino. "Volem que tota la ciutat comparteixi amb nosaltres les vivències i emocions que hi ha al darrere d'aquestes imatges; fotografies que ens descriuen i defineixen com som", destacava Lliró.

La celebració d'ahir va ser la constatació de fins a quin punt és important l'agrupament per als que n'han format part. La jornada va aplegar unes 370 persones, entre monitors, nens i antics membres que ahir volien rememorar antigues experiències d'infantesa i joventut. Els petits i els més grans -per submergir-se de nou en l'esperit dels escoltes- van participar en un torneig intergeneracional d'estirar la corda. Nens, adolescents i adults van mostrar la seva destresa a l'hora d'arrossegar els contrincants.

Abans del dinar, les persones que van veure néixer l'Agrupament Escolta i Guia Antoni Gaudí van hissar la bandera tal com ho feien mig segle endarrere. També hi va haver un torn per als discursos. Va parlar un dels fundadors del grup escolta, Joan Tarrés. "Érem 14 nens i el vicari, i la primera excursió es va fer el 31 de gener de fa 50 anys a a la Jonquera", recordava. Ell i els altres fundadors que l'acompanyaven sobre l'escenari situat al pati de l'escola La Font van fer la salutació típica dels escoltes i bromejaven tot dient que volien "ser presents en l'acte de celebració del centenari.

També va intervenir el coordinador general de relacions de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Albert Sangrà, -que, a més, procedeix del mateix grup manresà- i va encoratjar l'agrupament "a fer-ho encara millor i trobar nous referents". I és que tot jugant amb l'edat que té l'entitat va acabar dient: "50 anys, 50 cims, 50 amistats per fer un món millor".