Quan faltava hora i mitja perquè acabés el termini de presentació de candidatures a les eleccions municipals del 24 de maig, els representants de Podem Manresa van entrar, ahir a 2/4 d'11 de la nit, la documentació a la junta electoral de zona.

Concorreran com a partit polític amb el nom de Democràcia Municipal, gràcies a la cessió de la marca feta per Pirates de Catalunya, després d'abandonar la via de constituir-se com agrupació d'electors.

Carlos Blanco explicava ahir que el secretari municipal de l'Ajuntament de Manresa havia certificat que 1.507 firmes recollides corresponien a persones que formaven part del cens electoral de Manresa.

Però aquesta certificació no era suficient per presentar-se com agrupació d'electors perquè calia una autentificació que no havia estat possible realitzar perquè no s'havien fet fotocòpies dels DNI dels signants.

Davant del "risc", segons Blanco, que la junta electoral pogués invalidar la candidatura presentada com agrupament d'electors Canviem Manresa es va optar per la via "més segura" de concórrer a les eleccions com un partit polític, encara que fos amb un altre nom.