La secció local d’ERC a Manresa ha enllestit el programa amb el qual es presenta a les eleccions municipals del mes de maig. El text resultant és un extens compendi de propostes que tenen com a objectiu central millorar la qualitat de vida dels manresans, impulsant l’activitat econòmica i fixant com a prioritat que cap ciutadà quedi en situació de precarietat social.

Es tracta d’un document ambiciós, que estableix en els diferents àmbits en què està estructurat (Ciutadania, Promoció local, Cohesió social, Territori i sostenibilitat, i Governança) punts de referència per començar a treballar per aconseguir els objectius esmentats més amunt. Igualment, estableix les bases perquè l’Ajuntament pugui estar a l’altura del repte que el nostre país té plantejat a partir del 27 de setembre: participar activament en el procés cap a la independència de Catalunya si la majoria de catalans ho decideixen.

Tot plegat és el resultat d’un treball engegat fa 8 mesos i que ha comptat amb la participació de molts manresans i manresanes a partir de trobades sectorials amb representants d’entitats i persones expertes de diferents àmbits de la ciutat.

40 dies, 40 propostes

A partir d’avui, ERC Manresa comença a difondre el seu contracte amb l’electorat a través de la campanya “40 dies, 40 propostes”. De totes les propostes que recull el programa, ERC Manresa en destaca 40 que són clau per la seva capacitat de produir un benefici important en la ciutat. La quarantena de propostes s’aniran anunciant cada dia a partir d’avui, que justament falten 40 dies per la data dels comicis, i quedaran recollides al web del candidat—www.pereculell.cat.

La primera de les propostes fa referència a millorar i ampliar el parc del Cardener perquè esdevingui un gran espai per al lleure i l’esport que travessi, de nord a sud, tot el terme municipal i connecti amb Sant Joan de Vilatorrada.

El programa

El programa s’ha elaborat des del setembre passat per mitjà d’un procés participatiu obert a tota la ciutadania. El sistema de redacció és una mostra de la voluntat integradora i transversal que de sempre ha caracteritzat el partit republicà, tal com també s’ha posat de manifest amb la confecció d’una llista de candidats procedents de diversos sectors i entitats de la ciutat, més de la meitat dels quals, són independents. La llista es va presentar ahir en el marc del Sopar de la República, que va tenir lloc al Kursaal.

La primera fase d’elaboració del text va consistir en una dotzena de trobades sectorials dels àmbits que conformen la ciutat: serveis socials, habitatge, cultura, esports, territori, medi ambient i Anella Verda, indústria, universitats, comerç i educació. Aquesta fase va servit per posar les bases del programa, i hi van participat més de 200 persones.

La segona fase es va dur a terme a través d’una trobada oberta al conjunt de la ciutadania —Imagina’t Manresa—, i de la qual van sorgir 97 propostes dels 5 grans àmbits en què ERC ha estructurat el seu programa: Ciutadania, Promoció local, Cohesió social, Territori i sostenibilitat, i Governança.

El programa s’anirà donant a conèixer al llarg d’aquest 40 dies segmentat per les diferents àrees d’actuació.