L'Ajuntament de Manresa sol·licitarà a la Generalitat la revisió del Pla Director del Pla de Bages, per adequar-lo a les necessitats reals del territori, i que les conclusions d'aquesta revisió es traslladin al planejament superior, així com als plans urbanístics dels municipis afectats.

La petició la farà l'equip de govern de CiU a instàncies de la CUP pel convenciment compartit que el Pla Director del Pla de Bages actualment vigent inclou infraestructures i creixements urbanístics innecessàries i inassumibles que tindrien un gran impacte sobre el territori.

Entre les infraestructures i creixements urbanístics que caldria reconsiderar hi ha l'eix Transversal ferroviari, la connexió entre la C-25 i la C-55 per sota Collbaix i la connexió entre la C-15 i la C-55 per la serra de Montlleó, així com una previsió d'ús residencial al sector Santa Caterina.

El pla preveu la unió entre l'eix Transversal i el Diagonal amb la C-55 no per l'actual rotonda entre Sant Joan i Manresa sinó amb un enllaç nou esquarterant encara més l'entorn de Collbaix amb un impacte importantíssim sobre l'Anella Verda quan ja hi ha un enllaç que la faria innecessària.

Pel que fa a l'altre enllaç que es vol descartar és també entre l'eix Diagonal amb la C-55 però pel cantó sud de Manresa, concretament entre la riera de Rajadell i la riera del Cornet, que també destrossaria l'Anella Verda.