L'Anella Verda de Manresa disposa de dos circuits adaptats per a persones amb problemes de mobilitat o bé amb dificultats psíquiques i sensorials, que s'han senyalitzat degudament. Es tracta de dos itineraris ja existents que s'han habilitat per poder-los fer més accessibles.

Un d'ells és un circuit circular per a persones que poden caminar. Fa 3,6 quilòmetres i té un desnivell de 139 metres. Té sortida i arribada a la torre Lluvià i també passa pel gorg Blau, el tram empedrat de l'antic camí romà i la casa modernista de la Morera.

L'altre itinerari s'ha arranjat perquè hi puguin passejar persones amb cadires de rodes. En aquest cas segueix el torrent de Rajadell en direcció al gorg Blau en un recorregut d'anada i tornada de 5 quilòmetres en total i un desnivell de 83 metres. L'empresa social Batec Mobility, creada per persones amb problemes de mobilitat, ha testat aquest circuit i hi ha donat el seu vistiplau.

Aquest projecte té com a objectiu apropar la natura a persones amb dificultats físiques, psíquiques i sensorials. La iniciativa, que es vol estendre a totes les comarques catalanes, té el suport de la Fundació Itinerarium, que ha dissenyat i produït la senyalització; la Diputació de Barcelona, que hi ha posat els diners; i els ajuntaments, en aquest cas el de Manresa, que ha condicionat el terreny i ha pagat la senyalització. Ampans també hi ha col·laborat

Els dos circuits els han estrenat Althaia, grups de marxa nòrdica, el CAP Sagrada Família, el grup Pas de Fent Salut, la Coordinadora de Jubilats, i l'ONCE (foto).