Haver de demanar la clau a veïns del carrer de Sobrerroca o de la plaça Major per poder visitar la capella de Sant Ignasi Malalt ja ha passat a la història. Des d'ahir, diada de Sant Jordi, l'edifici estarà obert als visitants cada dia de 10 del matí a 8 del vespre, i els diumenges fins al migdia.

La capella, que fins ara presentava un punt de deixadesa i de deteriorament, s'ha dignificat de dalt a baix. S'ha netejat, se n'ha pintat la façana i se n'ha remodelat totalment l'interior. Ahir, moltes persones que passaven per la plaça que porta el mateix nom i veien la porta oberta, hi entraven. També n'hi havia que ja sabien que s'obria al públic. Qui hi estava interessat es podia adreçar a l'Oficina de Turisme que hi ha a la plaça Major a demanar una petita guia turística i històrica del monument ignasià, tot i que a l'interior de la capella ja hi ha un plafó informatiu.

Les obres s'han pagat amb el paquet de mig milió d'euros que la Generalitat ha aportat a l'Ajuntament per invertir en el projecte Manresa 2022, quan es compliran els 500 anys de l'estada de sant Ignasi a la ciutat. Segons el consistori, amb aquesta actuació "tota la ciutadania i els visitants i pelegrins del Camí Ignasià, cada cop més nombrosos, podran gaudir d'aquest emblemàtic espai ignasià".