Una de les preocupacions de col·lectius ciutadans que va aflorar a la sessió informativa sobre el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa, organitzada per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i Regió7, va ser la possible ampliació de l'hipermercat Carrefour.

La va posar sobre la taula el president de la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC), Jaume Pont, a l'auditori del conservatori de música dimecres a la nit, i la resposta del regidor d'Urbanisme, Ramon Bacardit, i del director de l'equip redactor del POUM, Mauro Mas, va ser que l'hipermercat del sector dels Trullols sense el nou pla general i amb el planejament actualment vigent a la mà ja es pot ampliar.

Bacardit i Mas van explicar que la jugada del nou pla urbà seria que, "si ja poden fer això, tant per tant facilitar l'ampliació en superfície per obtenir alguna cosa a canvi". Van posar com a exemples de contrapartides possibles "obtenir una rotonda, un carrer o la millora d'una línia de bus".

Van afegir que es podrien tirar a terra les marquesines exteriors construïdes per aixoplugar els cotxes i fer un aparcament subterrani que absorbís les places que desapareixerien en superfície.

El president de la UBIC va dir que si el que s'obria era gran quantitat de botigues variades podria afectar al comerç de la ciutat.

El director de l'equip redactor del POUM, Mauro Mas, va voler deixar clar que les propostes que inclou la planificació urbanística eren "àmpliament modificables" si es considerava necessari.