"Manresa no té cap pla estratègic ni tampoc cap capità que la dirigeixi. En conseqüència, a la ciutat li falta lideratge", va assegurar ahir el cap de llista dels socialistes a l'Ajuntament de la ciutat, Felip González. Ahir va presentar públicament la llista de candidats que l'acompanyaran a les municipals.

Va fer servir un format original, allunyat del típic míting. González i el primer secretari del Partit dels Socialistes, Miquel Iceta, es van asseure en dos sofàs dalt de l'escenari i el polític, Iceta, és qui va fer preguntes al periodista, González. L'acte es va fer a la pista poliesportiva, mig plena, del barri de la Balconada, que sempre ha estat fidel als socialistes.

Va ser una conversa distesa, gairebé informal, però amb contingut i amb càrrega. González va assegurar que Manresa no té cap pla estratègic ni cap capità que la governi. "De l'alcalde Junyent no se'n sent a parlar gaire", va dir Iceta, a la qual cosa el candidat manresà a l'alcaldia va respondre que a l'actual alcalde i a la ciutat "els falta lideratge".

Per això, González va assegurar que un dels primers objectius del PSC serà elaborar un pla estratègic per a la ciutat amb la participació i sobretot la implicació de tots els actors del teixit del territori. "Manresa serà una ciutat d'oportunitats quan algú torni a pensar a llarg termini", va afirmar.

Segons l'opinió de González, a l'actual govern de CiU no se li pot criticar gran cosa perquè ha fet poc. "Amb l'excusa de la manca de recursos, ha optat pel dia a dia i no a pensar en el futur". "És un govern que va a remolc i que actua quan ja hi ha el conflicte".

L'altre gran objectiu del PSC a l'Ajuntament de Manresa serà un pla per fer front a l'emergència social. González va recordar que actualment hi ha 7.000 persones sense feina a la ciutat i que, segons Càritas, un terç de la població està en situació o al llindar de la pobresa. Al respecte va recordar que els socialistes han donat suport als pressupostos municipals, però posant condicions com per exemple garantir les inversions socials.