Iniciativa per Catalunya a Manresa no va signar el document de compromís amb el procés independentista que promou l'Assemblea Nacional Catalana per no ser al costat de CiU, "amb qui confrontem totalment", segons un comunicat que ha fet públic la formació.

CiU, Esquerra, CUP i Millor Manresa han subscrit el document de compromís amb el procés sobiranista (vegeu Regió7 d'ahir) en un acte públic que es va fer a la plaça Major.

ICV considera que "formalment CiU defensa la sobirania nacional, però dia rere dia retalla totes les sobiranies, les socials, les radicalment democràtiques i també les na-cionals".

Aquest és el posicionament d'Iniciativa a Manresa i ICV al Bages, Berguedà i Solsonès, declara al comunicat. Remarca que tot i no signar la proposta de l'ANC, "continuarem defensant i practicant el dret a l'autodeterminació".

Assegura que dins la formació tothom coincideix que Catalunya ha tenir un estat propi. Admet, però, que hi ha persones que "pensem diferent sobre com ha de ser i esdevenir aquest estat, si independent o bé confederat amb d'altres pobles d'Espanya i Europa".

El comunicat continua dient que els regidors i regidores dels grups municipals d'ICV que es constitueixin a partir de les eleccions del 24 de maig es comprometen a contribuir al debat i defensa de l'exercici del "dret de Catalunya a decidir el seu futur polític i nacional"; a defensar i aplicar les propostes del Parlament que sorgeixi de les eleccions del 27-S; a defensar els òrgans d'autogovern català; a impulsar l'Assemblea de Càrrecs Electes; i que l'Ajuntament de Manresa continuï formant part de l'Assemblea de Municipis per la Independència.

Pel que fa als pactes municipals a Manresa, manifesta que ICV només promourà acords "amb forces transformadores, radicalment democràtiques d'esquerres i sobiranistes".