Les morts d'immigrants al mar Mediterrani són un genocidi migratori, es va denunciar ahir a la concentració que hi va haver a la plaça de Sant Domènec de Manresa per recordar els morts i reclamar una solució. La convocatòria era de Tots Fem Bages i la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. L'acte va reunir una vuitantena de persones.

La concentració es va desenvolupar darrere d'una pancarta en la qual es podia llegir "No més morts al Mediterrani". Pretenia ser un acte simple però contundent de denúncia, segons van dir els organitzadors. I així va ser.

El sindicalista i activista social Mohamed Talla va llegir un comunicat en el qual deia que "som testimonis del drama del Mediterrani", on milers de persones han perdut la vida quan fugien de conflictes armats i la precarietat dels seus països d'origen".

Segons el mateix manifest, aquesta situació dramàtica "contrasta amb les polítiques migratòries de la Unió Europea (UE), que continua veient la immigració irregular com una vulneració de les fronteres europees i no com una crisi humanitària, posant els interessos econòmics al davant de la vida i de la dignitat humana".