En diem parquímetres, però aviat es convertiran en punts de servei on a més a més de pagar per poder aparcar a la zona blava de Manresa també hi haurà Wi-Fi lliure i gratuït, informació de tot tipus de la ciutat a través d'una pantalla, la possibilitat de carregar-hi vehicles elèctrics, o que els comerços puguin repartir tiquets entre els seus clients.

Els primers nous models de parquímetres que s'han instal·lat a la ciutat es van posar en marxa ahir. Són els 9 que hi ha entre el Passeig i el carrer Guimerà. La resta, fins a arribar al 36, aniran entrant en funcionament de forma progressiva d'aquí fins a final d'any.

De moment funcionarà com els actuals però amb una pantalla tàctil, encara que també hi ha un teclat convencional. D'entrada surten dues opcions: o bé aparcar o bé anul·lar una denúncia, cosa que , a diferència d'ara, es podrà fer les 24 hores del dia. A partir d'aquí el sistema és semblant a l'actual però més informatitzat.

Es pot pagar amb monedes, amb targeta a través del sistema convencional o bé apropant-la al servei contactless, i a través del mòbil. Al nou aparell també hi haurà un escàner de QR per llegir els vals que donin els comerços.