Regió7 ha posat cara a cara el regidor d´Urbanisme de l´Ajuntament de Manresa i el polític que més ha criticat les previsions de creixement per a l´hipermercat que inclou el nou pla urbanístic, en procés d´aprovació. Amb el nou POUM el Carrefour podria doblar la seva superfície i tenir el pàrquing soterrat. El tema bull des que l’alcaldable del PSC, Felip González, el va destapar (vegeu diari del 14 de març).

Mentre que CiU creu que és ara quan toca i es pot entrar en el detall del tema, ERC troba a faltar debat previ. Ramon Bacardit (CiU), que veu la capitalitat com la combinació del comerç gran i petit, i Marc Aloy (ERC), que defensa que les botigues siguin on a la ciutat li convé més, han intercanviat arguments a favor i en contra de la proposta i heus aquí el resum de la conversa:

Ramon Bacardit, arquitecte i regidor d'Urbanisme:

«Crec que els que us anomeneu esquerra en aquesta ciutat sou els més conservadors de tots»

«L'autèntic debat és si els beneficis públics i privats de l'operació estan equilibrats»

«L'error és pensar que si no ho permetem als Trullols ho tindrem al centre, i això és el conte de la lletera»

Marc Aloy, arquitecte i president del local d'ERC:

«Allà on nosaltres creiem que a la ciutat li convé més el creixement comercial és al centre, on de retruc beneficia botiguers de tota la vida»

«El Carrefour és una multinacional amb un pes brutal contra la qual el petit comerç no pot lluitar»

«L'interès públic va més enllà de tenir un nou vial»

«M'aixeco i me'n vaig?»

Un moment tens del debat va ser quan Marc Aloy va dir que el POUM permetia una ocupació en planta soterrani que no estava ben clar que no es pogués dedicar a superfície comercial i que aquests metres no es poguessin afegir als 24.000 m2 més i donar una xifra encara superior. Ramon Bacardit es va indignar: «m'aixeco i me'n vaig?», va dir.

El cara a cara en detall, al quiosc digital d'Orbyt i a l'edició impresa de Regió7.