La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme ha fet públic que ha acollit la dona de 29 anys i el seu fill menor que des de dilluns s'estaven en una pensió pagada per l'Ajuntament de Manresa "sense els mínims serveis necessaris per al benestar del petit".

En un comunicat la PAHC recorda que dilluns va fer una acció (vegeu diari de dimarts) a l'ajuntament per a exigir una solució per a la Fátima i el fill menor que té al seu càrrec. La Fátima va arribar a l'assemblea de PAHC sense un lloc on viure quan feia 15 dies que era al carrer amb el seu fill de poc més de dos anys. No cobra cap ajuda i tan sols rebia suport de Càritas cada 15 dies.

Segons la PAHC, aquest va ser el motiu pel qual dilluns "vam forçar una reunió amb la regidora de Serveis Socials per exigir a l'Ajuntament que es resolgués el cas de la Fátima. Demanàvem, i seguim demanant, que se li doni un habitatge digne i aliments bàsics per sobreviure".

De la reunió va sortir la decisió de l'Ajuntament de proporcionar-li 2 nits d'allotjament en una pensió "i, després de tenses negociacions, un lloc per poder esmorzar i sopar".

La nit del dilluns la va passar a la pensió, on, segons la PAHC, "a mitja nit no va ni poder escalfar una mica de llet per al seu bebè, que tenia gana. Al matí, quan es va dirigir al lloc on li havien de donar el desdejuni el va trobar tancat. Va tenir sort de poder tornar al Bloc 3, on les veïnes la van cuidar a ella i el seu bebè".

Dimecres al matí tenia cita amb la seva assistenta social per conèixer a partir de dijous quina solució definitiva se li oferia.

La PAHC afirma que "la resposta de l'Administració no ha pogut ser més descoratjadora: li ofereixen seguir en aquesta pensió durant uns dies més mentre revisen el seu cas".

En vista d'aquesta "pobra solució, que manté la precarietat per la Fátima i el seu fill, una de les famílies afectades de l'Obra Social de la PAHC Bages ha decidit acollir-la a ella i el seu bebè a casa seva i no permetre que torni a passar més nits en una pensió que no disposa dels mínims serveis necessaris per al benestar del petit".

La PAHC posa de manifest que "un cop més estem fent el treball que haurien de fer les administracions. Reallotgem les persones que no disposen de recursos ni d'habitatge. Donem una alternativa quan l'Administració tanca portes".

La plataforma antidesnonaments denuncia que s'està vivint una vulneració sistemàtica dels drets humans i "d'emergència habitacional insostenible" en una ciutat amb 8.000 pisos buits.