Dilluns farà sis anys de la injusta mort d'Adrià González Lanza. El petit manresà va haver de lluitar contra el càncer a l'edat de només quatre anys. No se'n va sortir. La seva família, però, a la seva manera, ho està aconseguint. Amb els diners que donaran avui, d'ençà que van constituir l'Associació Adrià González Lanza de lluita contra el càncer infantil, ja hauran aportat un total de 60.000 euros a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues per investigar la malaltia.

Demà, a partir de 2/4 de 12 del migdia i fins a la matinada, al Pont de Vilomara i Rocafort, tindrà lloc la 3a edició de la jornada commemorativa Adrià González Lanza. L'han fet possible una setantena d'establiments de Manresa i del Pont, que hi han col·laborat amb diners i amb espècies.

El pare de l'Adrià, Juan González, explica que la jornada de demà s'aprofitarà per donar els 12.000 euros per a investigació recaptats entre el maig passat i aquest. El xec el recollirà durant el dinar Glòria Garcia, responsable de la Fundació Sant Joan de Déu, que participarà en una taula oberta, a 2/4 d'1 del migdia, a la Casa de la Cultura, sobre el càncer, al costat de Josep Lluís Irujo, metge de família i psicòleg, i de Núria Orcero, psicooncòloga.