L'Ajuntament de Manresa ha inaugurat aquest dimecres al matí una placa d'homenatge a Edouard Guillem Trapero, el policia local de la ciutat que va morir ara fa just tres anys en ser atropellat intencionadament per un motorista.

La placa s'ha descobert a l'illeta situada a la confluència entre la carretera del Pont de Vilomara i el carrer Sant Blai, a poca distància del punt on es va produir l'atropellament, davant de l'escola Ítaca. L'alcalde en funcions, Valentí Junyent, i la mare de la víctima han estat els encarregats de fer el descobriment de la placa.

L'acte, molt emotiu, ha comptat amb els parlaments d'homenatge de Valentí Junyent, de la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez; del cap de la Policia Local, Jordi Mora; i de l'agent que acompanyava la víctima en el moment dels fets, Joan Pujols, i ha estat presidit pels comandaments de tots els cossos policials de Manresa, incloent-hi els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia. Més d'un centenar de persones han assistit a l'homenatge, entre els quals molts agents de la Policia Local, familiars i amics de la víctima, i personal del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Tots ells han fet un minut de silenci en record a Guillem.