Només el regidor Joan Calmet (CiU) ha faltat a la presentació de l'Acord d'Investidura i Governabilitat entre CiU i ERC presentada aquestat tarda al carrer del Balç per les dues formacions.

L'acord estableix que els 9 regidors de CiU i els 7 d'ERC es comprometen a votar a favor de la investidura de Valentí Junyent (CiU) com alcalde de Manresa en el ple de constitució de la nova corporació municipal que tindrà lloc dissabte al migdia.

Previ debat compatit les dues formacions votaran també conjuntament el cartipàs, el possible nou personal de lliure designació i els representants institucionals a patronats, empreses i altres òrgans externs.

Es constituirà un grup de treball pel seguiment del pacte i un grup de treball pressupostari que analitzarà l'evolució de l'execució pressupostària (ingressos i despeses), l'estat de l'execució dels acords en aquesta matèria i l'evolució i l'estat de la tresoreria.

Al mateix temps, el pacte estableix que en tots els aspectes que no afectin l'acció de govern ni l'acord d'estabilitat, i en els àmbits en què no s'hagi arribat a un consens en els grups de coordinació i de treball, tant CiU com ERC tindran plena llibertat d'acció política i de posicionament.

El grup de treball de seguiment del pacte valorarà la continuïtat de l'acord de govern i la possibilitat, si s'escau, de la posterior incorporació de regidors i regidores d'ERC al govern municipal.