Primer cop de timó fruit de l'acord CiU-ERC a Manresa. L'equip de govern convergent ha escoltat el punt de vista d'Esquerra sobre la rotonda de la Bonavista i intentarà fer-la més gran i centrada encara que això vulgui dir no començar tan aviat les obres.

El regidor republicà Marc Aloy ha explicat que en els contactes mantinguts entre les dues formacions es va decidir "intentar construir-la amb tot l'espai necessari i, per tant, estudiar poder accelerar al màxim l'adquisició dels dos terrenys que falten".

Aloy ha afirmat que Convergència "s'ha avingut" a provar-ho i els serveis tècnics tornaran a estudiar "la compra de les dues finques amb les eines urbanístiques adequades".

El regidor republicà ha dit que si es pogués tirar endavant la compra "de forma paral·lela" al calendari d'execució de les obres seria "perfecte". En el cas que s'acabin els terminis i no hi hagi manera de poder adquirir els terrenys "mirarem quina és la millor opció. Si es gasten tots els diners a la rotonda o no tants". Segons Aloy, es tracta d'un tema en el què hi ha "un cert marge de maniobra a l'hora d'executar aquesta inversió de la manera més adequada". El conveni signat amb la Diputació, que aportaria el finançament, preveu la fi de les obres el desembre del 2017. Així que "tenim dos anys i mig, en el cas que no es pogués prorrogar el conveni. I ningú diu que sigui improrrogable".

Així que d'una obra que enfilava la fase d'execució es passa a una nova situació en la què s'estudiarà aprofundidament l'adquisició de més terreny. "Nosaltres creiem que és el millor i que hi ha marge, perquè hi ha un termini de 2 anys i mig per gastar aquests diners", afegeix Aloy.