Després de la denúncia pública feta pel Centre d'Estudis del Bages que la torre Carreras, l'element més important de l'art noucentista que hi ha a Manresa, cau a trossos, l'Ajuntament hi ha posat tanques i cinta policial a l'entorn per evitar que algú prengui mal.

La torre Carreras, que domina la Pujada Roja sobre un turó del cantó del polígon dels Dolors, sobre el paper és un patrimoni arquitectònic amb un nivell de protecció integral que, en realitat, s'està esfondrant i està completament vandalitzada.

El perill número 1 era prevenir algun accident greu causat pel despreniment d'elements de la façana, molt deteriorada, i per això s'han disposat tanques al camí d'accés a l'edificació des del carrer de Castelltallat.

Més a prop de la construcció s'hi ha posat una segona línia de contenció amb una xarxa de plàstic fixada a terra amb barres de ferro i més tanques. També s'han posat tancaments provisionals als diferents punts per on fins ara es podia accedir sense problemes a l'interior i s'hi han penjat alguns rètols en què s'adverteix que no es pot passar perquè hi ha perill per obres i l'existència d'un sistema d'alarma contra intrusos.