La nova fase de restauració de la basílica de la Seu començarà aquesta setmana. Com l'anterior, la corresponent al 2014, es concentrarà a la façana sud, la que dóna al riu. Els treballs, dirigits per l'arquitecte Francesc Xavier Asarta i executats per l'empresa constructora Cots i Claret, és previst que finalitzin el novembre vinent. El pressupost: 240.000 euros.

Abans d'ahir va tenir lloc la reunió d'inici d'obres, a la qual va assistir un representant de la parròquia, el director de l'obra i la constructora. Aquesta nova fase de la restauració és fruit del conveni de col·laboració entre la Generalitat, la Diputació, l'Ajuntament i el Bisbat per al trienni 2014-2016. Es tracta del quart acord signat per les quatre institucions, que es reparteixen l'aportació econòmica de 240.000 euros a parts iguals.

Una vegada signada l'addenda per a aquest any, l'abril passat, quedava pendent saber quan començarien les obres, tenint en compte que l'any passat no ho van fer fins el setembre, tot i tenir el conveni signat el juny abans.