Aquest dimarts 23 de juny, l´arribada de la Flama del Canigó i la revetlla sense petards compartiran, un any més, una jornada plena d´actes lúdics i culturals. La Plaça Sant Domènec i la Plaça Major es convertiran en el marc d´una celebració coordinada conjuntament per Òmnium Bages, Imagina´t i la participació de diverses entitats de cultura popular.

Rebuda de la Flama del Canigó a Manresa

Un any més, la Flama del Canigó, símbol de la unitat dels Països Catalans, arribarà a Manresa, a les 5 de la tarda a la Plaça Sant Domènec. En un acte coordinat per Òmnium Bages, amb la col·laboració d´Imagina´t i la participació de diverses entitats de cultura popular (Grup de circ Spektia, Nova Crida, Geganters, Tradiball en Dansa, amb la música de Lluís Atcher i Ramon Navarro, i els bastoners de Manrússia Van del Pal).

Enguany la Flama es custodiarà a la mateixa Plaça Sant Domenec, fins a les 20.15 h del vespre, moment en el qual s´iniciarà un cercavila fins la Plaça Major amb els diversos grups de cultura popular.

Seguidament es farà l´encesa del peveter, l´Hereu i la Pubilla de la ciutat llegiran el missatge de la Flama del Canigó, enguany escrit per Nemesi Solà, hi haurà una actuació coral i la ballada de dues sardanes.

Gran festa a la Plaça Major per celebrar Sant Joan

Seguidament començarà la 17ena edició de la revetlla de Sant Joan infantil, organitzada per l´Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració d´Imagina´t. La revetlla sense petards començarà quan finalitzi l´acte de l´arribada de la Flama del Canigó, cap a les nou del vespre a la Plaça Major.

La festa comptarà amb l´actuació del grup Ail´as durant una hora i mitja, format per Sara Sanfeliu (veu, mandolina, flauta dolça i pandereta), Xavier Pérez (veu i guitarra), Bernat Martí (veu, acordió diatònic i guitarra), Jordi Martí (veu, bateria i percussions) i Franc Martí (veu i baix elèctric). Ail´as és un grup de música i animació infantil que oferiran un repertori de cançons i danses per fer participar a tothom.

Quan es faci fosc i amb el foc del peveter de la Flama del Canigó, s´encendrà la foguera.

Programa dels actes

17:00h Rebuda de la Flama a la Muralla (davant del Passeig) i trasllat a la plaça de Sant Domènec.

17.30h Espectacle de circ amb el grup Spectia, a la plaça de Sant Domènec.

18:00h Danses dels Països Catalans amb Tradiball en Dansa i la música de Kkuñis Atcher i Ramon Navarro, a la plaça de Sant Domènec.

19:00h Ballada de sardanes amb la cobla Punt Cat, a la plaça de Sant Domènec.

20:00h Arribada dels Geganters de Manresa i dels bastoners de Manrússia Van del Pal.

20:15h Cercavila fins a la Plaça Major, encesa del peveter, lectura del missatge, actuació coral i ballada de dues sardanes.

21:00h Plaça Major: Inici de la Revetlla Infantil amb l'actuació d´Ail´as i encesa de la foguera quan es faci fosc.

Des de l´Ajuntament de Manresa i Imagina´t es convida al públic familiar a gaudir de la revetlla i recorda que és sense petards. Òmnium Bages convida la ciutadania a participar en aquest acte d´afirmació nacional i també, és clar, en les diferents celebracions que es faran durant la nit de Sant Joan arreu del Bages.