El nou cartipàs de l'Ajuntament de Manresa manté l'esquema del dels darrers 4 anys, però amb canvis substancials com la potenciació de la regidoria d'Habitatge, que estarà sota el control del primer tinent d'alcalde del govern, Antoni Llobet, i l'estrena de responsables de les regidories de Promoció Econòmica i Comerç, Àuria Caus, i Urbanisme, Jordi Serracanta, aquest darrer nomenament avançat per aquest diari en l'edició d'ahir.

Així que la notícia principal és que l'alcalde Valentí Junyent manté Mercè Rosich com a regidora de Serveis Socials, Josep Maria Sala d'Hisenda i Governació, Joan Calmet de Cultura i Barris, Antoni Llobet d'Ensenyament i Universitats, Olga Sánchez de Seguretat Ciutadana i Àuria Caus de Participació Ciutadana i Joventut.

On apareixen novament canvis és en regidories que no són les de més pes,com la de Turisme, que va a mans de Joan Calmet, la de Mobilitat, a Olga Sánchez, i la d'Esports, a Jordi Serracanta. D'aquesta forma l'alcalde Valentí Junyent queda alliberat de la regidoria d'Esports que ha comandat els darrers 4 anys i es dedicarà el 100% a liderar un govern que estructuralment sí que té algunes modificacions significatives.

La principal modificació estructural és que fins ara les regidories de l'Ajuntament de Manresa s'agrupaven en tres àrees - Territori, Serveis a les Persones i Hisenda i Governació- i se n'afegeix una quarta: Presidència.