El Museu de Geologia Valentí Masachs de la Politècnica de Manresa ha clos els actes per commemorar el seu 35è aniversari. Ho ha fet amb dues xerrades. Una sobre "Minerals estratègics i sostenibilitat", i una sobre "El patrimoni geològic de Catalunya".

La primera va anar a càrrec de la professora de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) Pura Alfonso. Va parlar de la necessitat que tenim els humans dels minerals des que naixem. També va explicar què són els minerals estratègics com el coltan, que és a tots els mòbils i aparells informàtics. Els principals productors són el Congo i Rwanda, països amb importants conflictes bèl·lics.

El doctor en Geologia Josep Maria Mata va parlar del patrimoni geològic de Catalunya, xerrada que va complementar amb fotografies i anècdotes de les seves sortides per buscar minerals. Va detallar les característiques de paisatges, formacions rocoses estranyes, rius, penya-segats i paisatges volcànics. A la xerrada, a l'auditori de la Plana de l'Om, hi va assistir una cinquantena de persones.

Els actes per celebrar els 35 anys del Museu de Geologia Valentí Masachs van començar el 3 de juny amb una xerrada de la directora de la Politècnica a Manresa, Rosa Argelaguet, del professor del centre Josep Biosca, i del director del museu, Joaquim Sanz. El pròxim objectiu és ser un centre de recerca.