Les famílies de Flors Sirera, la infermera manresana assassinada a Ruanda, i dels altres vuit cooperants i religiosos espanyols morts durant el genocidi de la regió africana dels Grans Llacs han fet públic un pronunciament conjunt en què demanen al govern britànic que lliuri a la justícia el general Karenzi Karake, detingut dilluns en compliment de l'ordre d'arrest internacional que pesava sobre ell.

Els familiars sol·liciten que es mantingui la situació d'arrest de Karake, actualment responsable del serveis secrets ruandesos, a disposició dels tribunals fins que sigui lliurat a les autoritats judicials espanyoles. I exhorten el govern britànic que, en aplicació dels tractats internacionals signats pel Regne Unit, doni curs legal al lliurament directe del militar arrestat en virtut de l'ordre europea de detenció emesa pels tribunals espanyols.

L'advocat de la causa, Jordi Palou-Loverdos, ha explicat que no hi ha d'haver procés d'extradició, sinó el lliurament directe de l'autoritat judicial britànica a l'espanyola, en aplicació de l'ordre d'arrest europea.

El comunicat de les famílies - mobilitzades ràpidament un cop es va fer públic que el processat número 3 per l'assassinat dels cooperants i religiosos havia estat detingut a l'aeroport londinenc de Heathrow (vegeu Regió7 de dimarts)- s'adreça també a les autoritats espanyoles perquè s'obri judici oral de la causa que instrueix el jutge Fernando Andreu, de l'Audiència Nacional.