Els comerciants del nucli històric es plantegen transformar el malestar en protesta si l'Ajuntament de Manresa no proposa solucions en la polèmica pel pàrquing de la plaça del Milcentenari i entorn. "És una qüestió que s'ha de tractar ràpidament perquè si no els establiments encara es veuran més perjudicats", explica a Regió7 el president de l'Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major i Entorns, Josep Tobeña.

Fa una setmana que els botiguers van presentar una instància a l'Ajuntament exigint que l'espai que hi ha al costat de la plaça del Milcentenari sigui una zona blava on els clients poguessin tenir preus especials amb tiquets facilitats en els establiments. Però el problema s'agreuja per als bars i els restaurants. Asseguren que a partir de les 8 del vespre la zona exterior que hi ha al costat de la plaça s'omple i que a l'interior -que és exclusiu per a veïns- hi ha places buides que es podrien aprofitar. I és que en les darrers caps de setmana els propietaris dels bars asseguren que els clients es queixen que no troben aparcament i, per aquest motiu, arriben tard a sopar o se'n van a altres barris.

"Ha passat una setmana i no hem rebut cap resposta de l'Ajuntament. I en aquest tema creiem que cal celeritat. És per al funcionament del nostre negoci, ja que si el problema es manté congelat i no es proposen solucions, els clients marxaran", considera Tobeña. El representant dels comerciants entén que el mandat acaba de començar i els regidors s'han de posar al dia de les qüestioins de la ciutat i entrar en l'engranatge del consistori. "En aquest cas, però, no podem esperar que la regidora [Àuria Caus] es posi al dia de totes les qüestions. Li demanem que actuiï immediatament o que li facin un curset accelerat".