L´Ajuntament de Manresa ha donat per acabada una nova fase d´actuacions de reforma del Parc Vila Closes, treballs que havien estat pactats amb els veïns i inclosos en el pressupost del 2014. Aquest dilluns, 29 de juny, s´han retirat les tanques de protecció i s´ha restablert l´ús de tota la superfície del parc.

Les actuacions, que s´han anat enllestint progressivament els darrers mesos, han consistit a tallar la barana-mur situada a l´avinguda Tudela i col·locar una nova barana metàl·lica d´iguals característiques a les ja existents al parc; la col·locació d´una nova escala d´accés al parc situada al xamfrà sud-est, la substitució del paviment de llambordes a l´avinguda Tudela, la formació d´escocells i l´adequació de la xarxa de reg i plantació dels arbres. Així mateix, s´ha substituït el paviment de llambordes a les plataformes interiors i s´ha adequat la xarxa de reg; i la formació d´escocells al carrer Miquel Martí i Pol.

Després d´aquestes actuacions encara restarà pendent una nova fase, que preveu enllestir-se durant l´exercici 2016, en la qual s´inclourà la retirada d´estructures metàl·liques, l´adaptació de l´enllumenat públic que suporten aquestes estructures així com l´ampliació de la dotació de jocs infantils.

Totes les actuacions responen a l´acord entre l´Ajuntament, la Comissió del Parc Vila Closes i l´Associació de Veïns de la Plaça Catalunya per reformar el parc. El projecte de reforma va ser redactat per l´arquitecte Jordi García, i posteriorment ratificat majoritàriament pels veïns, en una consulta popular celebrada l´octubre del 2012.