El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha comunicat que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se´n poden derivar, es manté el PROCICAT en fase d´ALERTA per onada de calor.

D´acord amb aquesta informació del Servei Meteorològic de Catalunya, l´Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) manté el Pla d´actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) en fase 2 d´alerta i dels recursos d´emergència habituals en aquesta fase (SEM, 061 CatSalut Respon, PIUC, Creu Roja).

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que per avui dimarts 30 de juny, i per demà dimecres 1 de juliol, es mantenen les previsions de superació de temperatura màxima extrema de forma generalitzada a tot el territori català, excepte en algunes comarques del litoral central.

L´episodi s´allarga fins dijous dia 2 de juliol on es preveu que la probabilitat de superació de la temperatura màxima extrema sigui menor i l´afectació més localitzada a la part oest del país.

Consells per a la ciutadania

Davant d'aquesta situació de risc, Protecció Civil dóna diversos consells a la ciutadania:

A casa...

- Durant el dia, tanqueu les persianes de les finestres on toca el sol.

- A la nit, obriu les finestres de casa per refrescar-la.

- Estigueu-vos a les estances més fresques.

- Recorreu a algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat). Si no en teniu, mireu de passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats (centres comercials, cinemes, etc.).

- Refresqueu-vos sovint amb dutxes, tovalloles mullades amb aigua, etc.

- Beveu aigua fresca de forma regular encara que no tingueu set.

- Si teniu animals de companyia, procureu que no s'estiguin al sol i hidrateu-los.

Al carrer...

- Porteu una gorra o un barret.

- Utilitzeu roba lleugera (cotó), de colors clars i que no sigui ajustada.

- Procureu caminar per l'ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats.

- Porteu aigua i beveu-ne sovint.

- Mulleu-vos una mica la cara i, fins i tot, la roba.

- Eviteu sortir a les hores de més calor i eviteu les activitats físiques.