El primer ple del mandat va servir, ahir, per fixar la remuneració de govern, oposició i càrrecs de confiança de l'Ajuntament de Manresa aprovada amb els vots dels regidors de CiU, ERC i C's en el cas dels sous i de CiU i ERC en el dels càrrecs de confiança.

L'equip de govern manté el volum de la remuneració, segons va explicar el portaveu, Antoni Llobet (CiU), perquè fa 4 anys les dedicacions dels 11 regidors sumaven 8,8 jornades completes, que són les mateixes que les que hi haurà amb 9 regidors -en realitat 7,8 mentre Antoni Llobet continuï sent director general de Centres Públics de la Generalitat.

Valentí Junyent, Joan Calmet, Josep Maria Sala, Jordi Serracanta, Miquel Davins i Àuria Caus es dedicaran al 100% i Mercè Rosich i Olga Sánchez al 90%.

Cal recordar que l'alcalde, Valentí Junyent, ja va anunciar que serà diputat provincial a la Diputació de Barcelona i que quan assumeixi el càrrec renunciarà al sou d'alcalde.

Pel que fa al sou de l'oposició, passarà de cobrar un fix a fer-ho en funció de l'assistència als òrgans en què tinguin presència. Per anar a una sessió del ple de caràcter ordinari seran 800 euros, a un ple extraordinari, 200 euros; a la junta de portaveus, 250 euros; a una comissió informativa ordinària, 250 euros i per una comissió informativa extraordinària, 100 euros.