De la imatge més antiga a la més nova disten prop de 50 anys. Cinc fotografies que resumeixen mig segle de vida i compromís amb les persones amb discapacitat intel·lectual al Bages. Una de les fotografies més antigues de la fundació resumeix com es va coure aquest projecte que amb el temps ha anat creixent. És de final del 60 i hi apareix la professora Carme Rodríguez, una de les primeres mestres de l'escola d'educació especial Jeroni de Moragas, fent una classe de música. Aquest projecte va ser la primera pedra del que ha acabat sent Ampans.

A la resta de fotografies es pot veure l'embranzida i el suport popular que ha tingut la fundació al llarg de tots aquests anys.

La recollida d'ampolles i papers que es va portar a terme, sobretot, als anys 70 encara es manté en el record de molts manresans. Va ser una de les moltes campanyes que van aconseguir una alta participació ciutadana. A les altres fotografies, més actuals, es pot veure alguns dels projectes que s'han posat en marxa en els darrers vint anys. Iniciatives que han ajudat a la inserció laboral de les persones discapacitades i la seva integració a la societat.