La CUP considera que el nou cartipàs de l'Ajuntament de Manresa, proposat per CiU i aprovat el 30 de juny passat amb el suport d'ERC, és només «un canvi de noms, sense un canvi real» i que «les tasques han estat repartides amb diferents noms, tot i ser les mateixes». El partit també lamenta que, tot i la voluntat expressada pels republicans, «a l'hora de la veritat no hi ha cap rastre del gir social anunciat al pacte del Balç».

En un comunicat, la CUP «lamenta profundament la no reestructuració de la regidoria de serveis socials. Aquesta àrea, que segons la CUP és estratègica, no garanteix el que ara mateix és imprescindible, donar el servei necessari per combatre l'exclusió social, tal i com ja ha succeït en la passada legislatura». La formació també critica que en l'anterior mandat, «la regidoria de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, només hagi estat capaç de redactar el Pla d'Inclusió Social, i encara no hagi començat a implementar-lo com seria imprescindible».

La CUP proposa la creació d'un consell social municipal i també d'un observatori sobre l'exclusió social i troba a faltar un punt sobre el desplegament de la llei catalana LGTBI, que ja es va aprovar en una moció d'ERC de la legislatura passada.