Fa 61 anys, en fa 49, 27 o 9. Són els anys que fa que van rebre el sagrament del matrimoni a la Cova de Manresa algunes de la setantena de parelles que ahir van participar en la primera trobada de casats organitzada pel santuari. El superior de la Cova, Lluís Magriñà, es va encarregar en l'homilia de fer un paral·lelisme entre el camí de Sant Ignasi i "el pelegrinatge de la vida acompanyats l'un de l'altre".

La Cova de Sant Ignasi ha organitzat aquesta trobada perquè està treballant per obrir encara més el santuari a la ciutadania de Manresa i, alhora, aconseguir que més persones se sumin als Amics de la Cova, segons explica Ramon Sanllehí, director executiu de la fundació. "Érem conscients que hi ha persones que s'han casat aquí i que no hi han tornat mai més i, a més, gairebé ningú havia vist les reformes que hem fet", va afirmar. Per això, en la trobada d'ahir, a més d'una celebració religiosa es va fer un recorregut que va permetre veure la nova imatge de la coveta i la rehabilitació que s'ha fet a la tercera i quarta planta de la casa d'exercicis espirituals.

La resposta a la convocatòria va sorprendre, i fins i tot desbordar, els organitzadors, que ara volen recollir les dades de les parelles que s'han casat a la Cova per tal d'organitzar trobades periòdicament per celebrar que fa 25, 30 o 40 anys del matrimoni. "Moltes parelles ens han demanat una eucaristia més solemne per celebrar el seu aniversari, però aquest cop, amb tanta gent, era impossible de fer", va assenyalar Sanllehí.