La secció tercera de la Sala Penal de la Audiència Nacional ha arxivat definitivament el procediment judicial per a 11 dels 40 encausats per l'assassinat de la infermera manresana Flors Sirera i de vuit cooperants i religiosos espanyols a Rwanda.

L'Audiència Nacional arxiva provisionalment la causa per als 29 restants, perquè sobre ells pesen acusacions d'integració en organització terrorista i l'execució de delictes de terrorisme.

L'advocat de la causa Jordi Palou-Loverdos ha explicat a Regió7 que el sobreseïment definitiu d'11 dels encausats no és ferm i ha estat recorregut fa pocs dies davant el Tribunal Suprem i que la causa continua oberta per als altres 29.

Els onze militars que han estat desimputats per l'Audiència Nacional són Jack Nziza (processat número 6), Samuel Jayemera (núm. 20), Twahirwa Dodo (núm. 21), Karaka Misingo (núm. 29 ), Alphonse Kaje (num. 30), Frank Bajunzi (núm. 31), Dan Gapfizi (núm. 32), John Butera (núm.33), capità Matayo (núm. 35), Peter Calimba (núm.36) i John Bagabo (núm. 39).