El camí de Santa Caterina recupera l´empedrat original

L'Ajuntament finalitza els treballs de millora del vial, que correspon a un tram del Camí Ignasià

09.07.2015 | 12:05
El regidor Jordi Serracanta, al camí rehabilitat.
El regidor Jordi Serracanta, al camí rehabilitat.

Els treballs de millora d´un tram del camí de Santa Caterina, situat entre la carretera d´accés al barri de la Guia i la Torre de Santa Caterina, han acabat i el resultat permet veure de nou l'empedrat històric que es conservava cobert per terra i formigó en algunes parts. L'actuació s´emmarca dins les accions per adequar i posar en valor els trams del Camí Ignasià d´entrada a la ciutat amb vistes a l´inici de l´any jubilar i amb la celebració de la Manresa 2022 en l´horitzó.

L'Ajuntament de Manresa ha intervingut en uns 600 m2 de camí i hi ha dedicat un pressupost de 30.000 euros amb l'objectiu de millorar les condicions per al pas de vianants, tant pel que fa a la regularitat del paviment com per recuperar els fragments del paviment històric que encara hi havia en alguns trams del camí i superar els forts desnivells que presentava. El tram renovat correspon en bona part al camí medieval que connectava la ciutat de Manresa, des del pont Vell, cap el sud i l´oest (en direcció a Igualada i en direcció a Calaf i Lleida), i per allà entrà el pelegrí Ignasi de Loiola a la nostra ciutat.

El material de pavimentació principal utilitzat a l´actuació ha estat el formigó, raspallat i rentat per deixar l´àrid calcari vist. L´acabat del paviment de formigó és rugós i amb la coloració que li acabarà donant l´àrid vist. Als punts de desnivell, en la formació de graons i desnivells, el formigó té un acabat llis tenyit lleugerament de color cru. En els trams de camí més horitzontals, el camí s´ha mantingut amb la terra i la roca natural.

Recuperació de la pavimentació històrica

L´actuació ha pretès remarcar i diferenciar la nova pavimentació de la pavimentació històrica recuperada i consolidada així com recuperar força superfície d´empedrat històric ja que molta es trobava sota una capa de terra o de formigó. En els trams de recuperació de la pedra s´ha volgut mostrar clarament la diferència entre allò que és patrimoni –consolidant-lo- d´allò que és un nou paviment amb una geometria clara i rectilínia. També els nous graons executats s´ha pretès que entrin en diàleg amb els estrats de roca que emergeixen en alguns punts del camí.

L´actuació també ha inclòs l´execució de dues bancades on seure situades en punts estratègics, on es tenen les millors vistes sobre la façana monumental de la ciutat. Així mateix, en el recorregut del camí s´han col·locat nous punts de senyalització de vianants que permeten fer un pas més en la senyalització i posada en valor de l´Anella Verda de la ciutat.

Properament s´acabarà de senyalitzar aquest tram amb les indicacions del Camí Ignasià, projecte que està executant la Diputació de Barcelona en col·laboració amb l´Ajuntament de Manresa.

Serracanta: "millora un camí històric situat a la porta d'entrada de Manresa"

El resultat dels treballs realitzats ha estat presentat aquest matí pel regidor d´Espai Urbà i Entorn Natural de l´Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, qui ha valorat de forma molt positiva una actuació que "millora un camí històric situat a la porta d´entrada a la ciutat de Manresa en un tram del Camí Ignasià i de l´Anella Verda de Manresa". Per al regidor, aquests treballs "permeten millorar l´estat del ferm per als vianants, respecten la integració paisatgística i permeten gaudir d´unes postals increïbles de la nostra ciutat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Cara a cara de sor Lucia Caram i Natza Farré sobre el feminisme

La monja i la periodista conversaran dimarts vinent a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de...

Els treballadors municipals de Manresa amenacen de dur les seves protestes al carrer

Els treballadors municipals de Manresa amenacen de dur les seves protestes al carrer

Els funcionaris assisteixen al ple municipal com a mesura de pressió per demanar millores

La UVic-UCC crea una app per diagnosticar i tractar intoxicacions per bolets

La UVic-UCC crea una app per diagnosticar i tractar intoxicacions per bolets

L'eina està pensada per als professionals de la salut, sobretot d'urgències i atenció primària

Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Un grup d'alumnes de l'escola FEDAC va fer el darrer tram del camí ignasià entre Castellgalí i...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema