Restes de pixats que s'escampen des de les façanes cap el mig del carrer, parets descrostades plenes de cartells penjats, pintades i grafits, o restes de cagarades d'ocells que envaeixen una cantonada on, just a sobre, hi ha un cartell turístic sobre els fets de la crema de Manresa durant la guerra de Successió. És l'aspecte que ahir tenia un tram del carrer Sant Miquel de Manresa.

Els comerciants de la zona denuncien que tot i aquesta situació fa tres setmanes que no hi passa la màquina de la neteja de l'Ajuntament. Afirmen que tot i que cadascun dels botiguers té cura del seu tros de façana, és necessari que sovint hi passin aigua a pressió perquè marxi la porqueria i quedi tot més decent. I d'això es queixen. Que no hi passa.

Cada dos per tres

"Cada dos per tres ens trobem igual", expliquen Raquel Orgillés i Manolo Baena, que aquests dies, juntament amb altres comerciants de la zona, han reclamat a l'Ajuntament que hi faci passar la màquina a pressió. "A l'hivern ens diuen que no poden perquè tenen por que geli, i ara ens diuen que només tenen un aparell". Denuncien que mentrestant la brutícia s'acumula. "Hi ha taques, pixats, cagades i de tot", afirma. Amb la calor, la situació s'agreuja.

En canvi la mateixa màquina de neteja que reclamen sí que passa habitualment per la placeta Sant Miquel i el carrer Sant Pere, que és a tocar. "Vaig anar a parlar amb els treballadors i em van dir que ells són uns manats".

El tram més afectat

Els comerciants insisteixen que el tram més afectat és el que hi ha entre les dues placetes de Sant Miquel perquè és la zona on hi ha més botigues tancades. Llavors, tot i que cadascuna de les que hi ha fregui la seva part de façana, queden trams de carrer descuidats. Més amunt, en direcció a la plaça Major, i tirant avall, cap a la Plana de l'Om, també hi ha brutícia però no és tan evident perquè "cada botiga fa el seu tros".