Dels 1.268 enquestats, el 6 % van admetre haver barrejat alcohol i cocaïna durant el darrer any

14.07.2015 | 08:30

Quant al policonsum, el 21 % dels joves enquestats afirmaven haver combinat el consum d’alcohol i cànnabis en el darrer any i el 6,1 % d’alcohol i cocaïna.

Una de les principals conclusions a què arriba l’estudi és que els joves d’àmbit rural fan consums molt superiors, tant de tabac com d’alcohol i cànnabis, que els joves d’àmbit urbà. Només en el cas de la cocaïna, el consum és superior entre els joves de ciutat.

Els estudiants que no viuen a ciutat tenen més tendència a consumir tabac, cànnabis i alcohol, segons les dades recollides en l’enquesta. Pel que fa al tabac, el 33,1 % fumen setmanalment o cada dia, mentre que en l’àmbit urbà aquest percentatge baixa fins al 16,9 %.

En el cas del consum de cànnabis, el 18 % dels joves rurals afirmaven haver-ne consumit en el darrer mes, una xifra que baixa al 12,3 % en l’àmbit urbà.

Pel que fa al consum d’alcohol, hi ha gairebé 10 punts de diferència entre els joves que l’han provat. El 87,5 % dels joves de l’àmbit rural davant del 78,3 % dels joves d’àmbit urbà.

Per contra, quant al consum d’altres drogues, els alumnes de quart d’ESO d’àmbits urbans tenen més tendència a provar-les (23,6 %) que els joves d’àmbits rurals (20,9 %). En el cas del consum de cocaïna, per exemple, contrasta el consum del 4,6 % en els joves urbans i de l’1,7 % en els rurals. La tendència només es capgira en el cas del policonsum d’alcohol i cànnabis, que és del 23,5 % en els joves urbans i, per sota, del 20,3%, en els joves d’àmbit rural.

Una reflexió

L’estudi conclou que els resultats obliguen a plantejar algun tipus de reflexió per treballar amb els joves d’àmbit rural amb l’objectiu de conèixer els motius de les diferències i poder treballar per reduir aquests consums.

El treball també constata que l’alcohol és la substància més consumida entre els joves, seguida del tabac i el cànnabis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Endesa porta tres ´food trucks´ a Sant Domènec per captar clients

Serà aquest dimecres a la plaça de Sant Domènec

La protectorade Manresa queda saturada pels gossos retirats a una dona amb síndrome de Noè

La protectorade Manresa queda saturada pels gossos retirats a una dona amb síndrome de Noè

Entre juliol i setembre, han entrat a L'Aixopluc 90 quissos, i 35 són d'una ciutadana que en...

Manresa serà present avui a l´acte de la Generalitat per exigir a Renfe més bon servei

Manresa serà present avui a l´acte de la Generalitat per exigir a Renfe més bon servei

Front comú contra una situació que es considera "inacceptable"

Professionals d´Althaia donaran informació de l´ictus i de com prevenir-lo

La Fundació Althaia se suma a la commemoració del Dia Mundial de l'Ictus, que tindrà lloc dissabte...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema