L'Escola Joviat estrenarà el curs 2015-2016 un nou cicle formatiu dual per a futurs treballadors de botigues especialitzades en alimentació i de petits i grans supermercats. A Catalunya només l'oferiran tres centres més: dos instituts de Barcelona i un de Girona.

Fonts de la Joviat destaquen que aquest tipus de formació té molta demanda laboral entre les empreses del sector, algunes de les quals tenen acords amb l'escola manresana perquè els alumnes que cursin el nou cicle hi facin les pràctiques formatives, que guiarà un tutor. El cicle formatiu de grau mitjà d'Activitats comercials de productes frescos dura dos cursos acadèmics, amb 2.508 hores lectives, de les quals 1.538 es duran a terme a l'escola, on es faran les classes de manipulació d'aliments; 80 hores de formació als centres de treball i 890 de formació dual en aquests centres de treball; és a dir, a les empreses amb les quals té acords de col·laboració la Joviat, per fer-hi les pràctiques. L'objectiu és preparar els alumnes per portar a terme la comercialització de productes i serveis i capacitar-los per a l'administració i gestió d'un petit establiment comercial.