Pau Garcia va treure una nota de 10 en dibuix tècnic a les proves d´accés a la universitat. Ha cursat el batxillerat tecnològic a les Dominiques de Manresa, i ha aconseguit una mitjana de 12,75 a la selectivitat. Amb aquesta nota, ha pogut accedir a la seva primera opció.

Un 10 es pot igualar, però no superar... Era la teva assignatura preferida?

Podríem dir-ho així. La meva professora sempre em diu que tinc visió espacial: quan estic dibuixant ja m´imagino com han de ser els objectes i després només ho he de plasmar, i això és bastant important.

T´esperaves una nota així? Va ser un examen gaire difícil?

No em va semblar gaire difícil, però la nota mitjana ha estat al final un 5... A dibuix sí que m´esperava la millor nota, un 10 potser no, però sí una bona nota. Amb els companys teníem la percepció que era un examen assequible, i la gent va sortir contenta.

Com et vas preparar per a l´examen?

Per preparar-me vaig dibuixar. Vaig agafar exàmens de selectivitat i els vaig fer uns dies abans. A dibuix tècnic comences a preparar-ho ja a primer: tot el que fas servir a primer, ho apliques a segon. També vaig agafar els exàmens dels últims anys per preparar-me. Durant el curs, a més, vas fent models d´exàmens de selectivitat.

Has pogut comentar la nota amb la professora?

Sí. Jo era l´únic que em presentava i em va dir que estava molt contenta, i que en realitat ella ja s´ho esperava, que hi tinc molta facilitat.

Durant el curs deus haver tret bones notes, doncs.

Em movia entre el 9 i el 10. A dibuix compta molt la polidesa, en el traçat, i si fas una línica una mica gruixuda, o mal perfilada, doncs t´ho descompta tot!

I ara què?

Vull estudiar enginyeria en tecnologia aeroespacial, a Terrassa. Com que demanen una nota de 12,04 i he tret prop d´un 13 hi he pogut entrar.