Obligada pels expedients administratius oberts per l'Ajuntament de Manresa, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha acabat de substituir 100 arbres que van morir per vessaments del col·lector de salmorres en 5 punts del seu recorregut al seu pas pel terme municipal.

El regidor d'Espai Urbà i Entorn Natural, Jordi Serracanta, ha explicat que la intervenció més important és la que s'ha dut a terme entre la nova passarel·la sobre el riu Cardener i l'eix Transversal. Serracanta ha explicat que l'ACA se n'haurà d'encarregar de la supervivència dels arbres durant 10 anys.

Llarga disputa

La culminació dels treballs de restauració de les zones de ribera que van quedar afectades ha arribat després d'una llarga disputa administrativa entre l'Ajuntament i l'Agència Catalana de l'Aigua. El més antic dels vessaments és de l'any 2010.

L'enfrontament va arribar al punt que l'ACA va presentar recurs contra les ordres d'execució dictades per l'Ajuntament perquè restablís la realitat alterada i que fins ara s'havia negat a complir.