Efecte inesperat a les obres de rehabilitació del Pont Nou de Manresa. El fet que s'hagi tallat el pas per aquesta infraestructura que connectava amb un recorregut a peu les dues ribes del riu Cardener ha fet minvar de forma considerable l'assistència de visitants al cementiri municipal.

Les actuacions impliquen mantenir el pont tancat durant els vuit mesos que duraran. Segons explica Quim Cardelo, l'encarregat del cementiri municipal de Manresa, el descens de visitants s'ha notat bastant. "Si abans, per exemple, venien 200 persones, ara en deuen venir unes 50".

La majoria de visitants són gent gran, i el fet de no poder accedir-hi a través del pont i a peu, com solien fer abans, provoca que "hagin de fer molta volta", de manera que desisteixen d'anar-hi. Admet que amb el pont obert "era molt més fàcil" l'accés a peu al recinte.

Des de principi de juny s'estan duent a terme les obres de rehabilitació del Pont Nou de Manresa. Les actuacions, dividides en tres fases, consisteixen a reparar i protegir la base dels pilars; pavimentar novament el pont i reparar fissures i esquerdes. Una desena d'operaris treballen a hores d'ara i simultàniament en les tres fases del projecte, que ja estan en marxa. Un dels pilars del pont ja ha estat condicionat, i actualment s'està desviant el riu per poder reparar les restants. La primera fase és especialment delicada, perquè cal desviar el riu per evitar que l'aigua contacti amb la base dels pilars durant les obres.