Amb un concís missatge, el president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Manresa, Pere Culell, ha fet públic aquesta nit de dijous que dimiteix com a regidor de l'Ajuntament de Manresa per motius personals.

La notícia ha estat rebuda com una autèntica gerra d'aigua freda tant al seu partit com a l'Ajuntament, on havia encapçalat fa poques setmanes el pacte d'investidura i governabilitat que feia novament alcalde el convergent Valentí Junyent i proporciona suport extern a l'equip de govern monocolor de CiU.

Amb la sortida d'escena de Pere Culell quedaria com a presidenta del grup municipal la número 2 de la candidatura, Mireia Estefanell i entraria la número 8 -ERC va aconseguir 7 regidora a les darreres municipals- Txell Calduch i si ella renunciés darrera seu hi ha Pol Huguet amb el número 9.

A les 10 de la nit el polític republicà ha comunicat per correu electrònic a aquest diari la seva dimissió, que no havia estat comunicada prèviament ni al cap local d'Esquerra Republicana i número 3 de la candidatura, Marc Aloy, ni a l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent (CiU).

Un cop confirmada la renúncia al càrrec s'obre el terreny a la incertesa sobre els motius que han dut Culell a prendre a aquesta determinació i comunicar-la a darrera hora.

Es dóna la circumstància que aquest diari ha estat parlant amb Culell poques hores abans sobre la decisió d'ERC de donar suport a CiU en la seva decisió de renunciar a una nova rebaixa dels valors cadastrals.

En aquesta conversa Culell ha defensat la mesura, ha assegurat que comptaria amb el suport del seu grup i ha explicat que la posició d'Esquerra havia variat a causa de la signatura de l'acord d'investidura i governabilitat amb Convergència, que situa ERC com a soci extern i no com a força d'oposició.

A causa del resultat de les eleccions i el fort creixement d'Esquerra s'ha especulat les darreres setmanes sobre la possibilitat que ERC entrés al govern de l'Ajuntament de Manresa després de les eleccions del 27 de setembre o continués a fora.

Nascut a Manresa, el 16 d'octubre del 1955 ha estat el candidat a l'alcaldia de Manresa més veterà. És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UB (1978), especialista en Medicina General (1981) i doctor en Medicina i Cirurgia (1993). Màster en Sinologia i Patologia Mamària (1993). Ha treballat de metge al Centre Hospitalari, a la Clínica de Sant Josep i a Sant Joan de Déu, dels del 1980 fins ara. Milita a ERC des del 2007 i el passat 24 maig va ser el segon cop que optava a l'alcaldia.