El cinquè institut de Manresa, el de Cal Gravat, va començar a funcionar el curs 2008-2009 en mòduls prefabricats a l'espera de tenir unes instal·lacions definitives. L'obra del nou institut encara la recta final i s'han començat a traslladar les cargoleres, que donaran servei a partir d'ara a diverses ciutats, entre elles Roda de Barà.

Les noves instal·lacions de l'institut de cal Gravat encaren la recta final i es treballa simultàniament en els últims retocs de les obres i el condicionament de les aules i els serveis de l'equipament.

L'objectiu és que a partir de l'1 de setembre els alumnes que s'han d'examinar puguin fer-ho amb normalitat i que tot estigui a punt per al dia d'inici de curs, el 14 de setembre.

En total seran més de 400 alumnes els que estudiaran el curs que ve al nou institut, al que aquest dijous han fet una visita d'obres Antoni Llobet, director general de Centres Públics de la Generalitat; l´alcalde Valentí Junyent i Josep Ramírez, director dels Serveis Territorials d´Ensenyament a la Catalunya Central.

L´institut acollirà quatre grups de primer d´ESO, tres de segon, dos de tercer, dos de quart, dos de primer de batxillerat i un de segon de batxillerat, a més a més del Programa de Formació i Inserció. L´única diferència respecte al curs anterior serà que es perdrà un grup de 2n de batxillerat i se´n guanyarà un de primer d´ESO