Amb un missatge concís, el president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Manresa, Pere Culell, va fer públic anit que dimitia com a regidor de l'Ajuntament de Manresa per motius personals.

La notícia va ser rebuda com una autèntica galleda d'aigua freda tant al seu partit com a l'Ajuntament, on havia encapçalat fa poques setmanes el pacte d'investidura i governabilitat que feia novament alcalde el convergent Valentí Junyent i proporcionava suport extern a l'equip de govern monocolor de CiU.

Amb la sortida d'escena de Pere Culell quedaria com a presidenta del grup municipal la número 2 de la candidatura, Mireia Estefanell, i entraria la número 8 -ERC va aconseguir 7 regidors a les darreres municipals- Txell Calduch, i si ella hi renunciés, darrere seu hi ha Pol Huguet amb el número 9.

A les 10 de la nit el polític republicà va comunicar per correu electrònic a aquest diari la dimissió, que no havia estat comunicada prèviament ni al cap local d'Esquerra Republicana i número 3 de la candidatura, Marc Aloy, ni a l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent (CiU).

Un cop confirmada la renúncia al càrrec s'obre el terreny a la incertesa sobre els motius que han dut Culell a prendre a aquesta determinació i comunicar-la a darrera hora.

Es dóna la circumstància que aquest diari havia estat parlant amb Culell poques hores abans sobre la decisió d'ERC de donar suport a CiU en la seva decisió de renunciar a una nova rebaixa dels valors cadastrals (vegeu notícia en aquesta mateixa pàgina).

En aquesta conversa Culell va defensar la mesura, va assegurar que tindria el suport del seu grup i va explicar que la posició d'Esquerra havia variat a causa de la signatura de l'acord d'investidura i governabilitat amb Convergència, que situa ERC com a soci extern i no com a força d'oposició.