En la primera entrevista concedida després que fes pública la seva fulminant dimissió com a cap del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Manresa, Pere Culell aprofita una pausa mentre passa visita a l'hospital de Sant Joan de Déu, on exerceix com a cirurgià, per respondre les preguntes de Regió7.

-Ha deixat tothom garratibat posant fi a la seva carrera política de sobte amb un missatge que només diu que dimiteix per motius personals. Per què?

-Em volia treure aquest pes de sobre. Han estat anys molt durs i dijous a la nit vaig decidir fer el pas i comunicar-ho a algunes persones, entre les quals l'alcalde Valentí Junyent i companys de partit com la Marta Rovira.

-Creu que dimitir d'aquesta forma sobtada és el que havia de fer?

-Crec que és el millor que puc fer.

-I el seu partit també creu que és el millor? Perquè no tenien coneixement que anava a fer aquest pas.

-No passa res. Hem de ser conscients que la rotació de càrrecs és bona.

-Té vostè algun problema de salut que l'hagi fet decidir a deixar el càrrec?

-No, em trobo bé i no estic malalt. El que sí estava era cansat de dur una motxilla molt pesant com era la representació política com a cap d'ERC.

-Si no és un problema de salut s'obre l'especulació a que no s'hagi entès amb la seva formació política en temes com, per exemple, entrar o no al govern municipal.

-S'equivoquen. Es tracta d'un tema purament personal. El Pere Culell polític s’ha acabat.

-Però així, d'un dia per l'altre?

-Es tracta d'una decisió que fa temps que medito. Els problemes a la columna vertebral, que ja estan solucionats, que vaig passar abans de les eleccions municipals també em van fer rumiar i crec que aquest pas és el millor que puc fer.

-Però algun desencadenant hi haurà hagut?

-Cap desencadenant. Vaig enviar el correu electrònic de comiat dijous a la nit perquè em va semblar que era la forma mes simple d'acomiadar-me, així no has de donar explicacions ni fer rodes de premsa.

-A vostè el van votar a les passades eleccions municipals 6.390 persones. No creu que ha de concretar més la seva decisió?

-La gent vota el candidat però també les sigles i no crec que hi hagi cap problema. Hi ha un equip i ho faran bé segur. És el que penso. Els meus motius són personals i no diré res mes. S’ha acabat.