Mandonguilla amb curri amb una base de pa de coca. Bacallà amb ceba. Ravioli de salmó amb mató de Montserrat o tripa i morro de vedella. Són algunes de les tapes que es poden degustar aquests dies durant la campanya Quinto Tapa que organitza el Gremi d'Hostaleria i Turisme del Bages.

Celebra la seva tercera edició i ha batut el rècord d'establiments que hi participen. Són 29. "Vam començar amb 23, l'any passat vam ser 25 i aquest any havíem de ser 30, però n'ha fallat un a última hora", explica el gerent del gremi, Gerard Badia. "El primer any costa que la gent s'hi adhereixi perquè no es coneix, però a mesura que s'ha anat fent hi ha hagut establiments que ens han demanat de participar-hi", comenta.

La campanya consisteix a poder degustar una tapa acompanyada d'un quinto Damm per 2,5 euros. Els establiments que hi participen estan repartits per tota la ciutat i ben senyalitzats. També s'han repartit fullets, en col·laboració amb l'Oficina de Turisme, que mostren les tapes amb un mapa inclòs que marca on són tots els establiments que fan la promoció.