Després del sonor cop de porta que va fer el republicà Pere Culell, fent pública mitjançant Regió7 la seva dimissió fulminant dijous a la nit de tots els càrrecs a l'Ajuntament de Manresa, el partit afronta una reorganització del grup municipal que tot apunta que situarà Mireia Estefanell com a nova presidenta.

Culell explicava ahir al matí a aquest diari que si havia decidit abandonar la política d'una forma tan sobtada era perquè estava "cansat de dur una motxilla molt pesant" com és encapçalar el grup municipal d'ERC des del 2011.

Va negar desavinences amb el partit en l'àmbit local, alhora que resultava evident que si no existissin, la seva sortida no s'hauria produït precisament enviant de nit un missatge amb el seu telèfon mòbil a persones clau, entre elles periodistes d'aquest diari, i després s'hauria tancat en banda.

Estefanell, número 2 de la candidatura i mà dreta de Culell durant el mandat anterior, assegurava ahir que encara no s'ha oficialitzat la reestructuració del grup municipal però estava al servei del partit i "res no fa pensar el contrari" que recaigui sobre ella la responsabilitat de presidir-lo en aquestes circumstàncies.

Sobre la sorprenent forma com s'havia produït la dimissió de Culell, Estefanell considerava que el seu excap havia decidit procedir d'aquesta manera per evitar que el poguessin fer reconsiderar la seva decisió.