L'abat de Montserrat, Josep M. Soler, oficiarà l'eucaristia d'inici de l'any jubilar ignasià i també l'obertura de la porta jubilar. L'eucaristia se celebrarà el pròxim divendres 31 de juliol al santuari de la Cova.

És un dels actes programats dins les festes de Sant Ignasi, que en aquesta ocasió coincidiran amb l'inici de l'any jubilar. El Pla de Gastronomia Manresa 2022 o els concerts Sons del Camí són algunes de les activitats que ha preparat l'organització: l'Associació de Comerciants de Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i voltants, la Fundació La Cova i l'Ajuntament de Manresa.

El Pla de Gastronomia 2022 es presentarà dimecres vinent a les 8 del vespre al claustre del Museu Comarcal. La Fundació Alícia farà unes propostes de menús i productes amb els quals es pretén reforçar l'experiència turística dels visitants i els pelegrins a la Manresa ignasiana.

Per la seva part, el cicle Sons del Camí complirà la seva segona edició. Es tracta d'un cicle de música mística i introspectiva amb recitals al parc de la Seu i al claustre del Museu. El primer es farà el 28 de juliol a les 10 de la nit al parc de la Seu.

També s'ha programat activitats per a la quitxalla, teatre, cites gastronòmiques, concurs d'aparadors i misses a diferents espais ignasians de la ciutat.