El foc de vegetació declarat ahir a última hora de la tarda al terme de Calonge de Segarra va provocar un gran ensurt als veïns de la zona. Poc abans de les nou del vespre, un cop l'incendi ja estava controlat, van seguir a Calonge de Segarra 20 dotacions del Bombers. Els mitjans aeris van marxar quan es va fer de nit, però l'ensurt va ser majúscul en aquest municipi de l'Anoia, i va obligar a tallar totalment la carretera C-1412.

Una quinzena de joves de Badalona que passaven el cap de setmana a la casa rural de Cal Xelin van avisar els Bombers quan van veure el fum. "Estàvem a la casa i jo he sortit a buscar un moment la tovallola i he vist fum als horts que hi ha a les proximitats de la casa. Hem avisat els Bombers, però després hem sortit una altra vegada i hem vist ben bé com les flames avançaven ràpidament cap a la casa. Llavors hem fugit, però per la carretera era impossible, per aquest motiu ens hem dirigit al nucli de Sant Pere de l'Arç", narrava encara espantat un dels joves que estaven a la casa rural, Miguel Caballero. Ahir a la nit encara discutien si es quedaven a dormir a la casa rural o tornaven a Badalona.

Els Bombers no van haver d'evacuar ningú, però l'ensurt va ser important. Molt a prop de la casa de turisme rural hi ha una altra masia, Ca l'Agustina, on hi viuen una parella d'avis. "En cap moment han patit cap perill perquè els Mossos d'Esquadra han custodiat la casa i estaven molt atents a l'estat d'aquesta parella d'avançada edat", explicava l'alcalde de Calonge de Segarra, Xavier Nadal.

A part dels bombers, veïns de la zona i els agents rurals del mateix municipi i del voltant han participat en les tasques d'extinció de l'incendi. "Els habitants d'aquí han vingut amb tractors per ajudar a apagar el foc", explicava l'alcalde del Calonge de Segarra a Regió7 ahir a la nit. Els mitjans aeris s'han retirat amb l'ocàs.

"El més important és que no hem hagut de lamentar cap dany material ni s'ha hagut d'evacuar ningú", destacava l'alcalde quan tot just els Bombers aconseguien controlar l'incendi. Les flames van devorar un perímetre de 14 hectàrees. Tot i que el foc va cremar bàsicament rostolls, també va resultar afectada una petita zona boscosa de roures. El fum es va poder veure des de quilòmetres de distància i veïns de Manresa asseguraven ahir al vespre que es podia sentir l'olor de cremat de l'incendi de Calonge de Segarra des del Bages.