Relleu al capdavant de la Fundació Cova Sant Ignasi-Manresa. El patronat ha triat Lluís Pagès Casanovas, un barceloní de 54 anys, per substituir Ramon Sanllehí, que es retira. A més a més, Pagès ocuparà el nou càrrec de gerent del Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana (CIEI).

La transició entre Sanllehí, que continuarà vinculat a la Cova fins que es retiri oficialment, el setembre vinent, i que ha estat director executiu de la fundació tres anys, i Pagès va començar fa un parell de setmanes. Casat i pare de tres fills, el barceloní va estudiar Empresarials i va fer un màster de Comerç Exterior a la UB; posteriorment, va cursar sengles postgraus a ESADE i a IESE.

En feines lligades al comerç exterior ha viatjat per tot el món i ha viscut als Estats Units i a la Xina. En aquest darrer cas cinc anys, temps durant el qual en va aprendre l'idioma. També va fundar la seva pròpia empresa, que va tancar fa un parell d'anys. El darrer any ha viscut a Àfrica portant l'administració, finances i recursos humans del Servei Jesuïta de Refugiats, una ONG amb presència en cinquanta països. Des del 1984 és membre de la Comunitat de Vida Cristiana, un moviment laic amb presència a tot el món que està inspirat en l'espiritualitat ignasiana i que és hereu de les antigues Congregacions Marianes.

Per a Pagès la seva feina com a nou màxim responsable de la Fundació Cova Sant Ignasi-Manresa, creada per promoure i proveir de recursos el santuari i el CIEI, passa per continuar la tasca d'acostar la Cova i Manresa al món, i aconseguir una major implicació dels manresans. Ahir, també destacava la importància de potenciar la divulgació de la part més espiritual. Va voler recordar que "al món hi ha 72 Manreses, des de cases d'espiritualitat, a instituts, un centre agrícola al Congo, una marca de gelats a República Dominicana que va fundar un germà jesuïta; la revista Manresa..."

El primer director de la fundació, constituïda el 2010, va ser Pol Valero, a qui va rellevar l'empresari manresa Ramon Sanllehí el 2012.