Un dels primers adjectius que es van escoltar, ahir al migdia, en el funeral pel constructor manresà Josep Salido va ser el de polifacètic. Un reflex d'això van ser les moltes professions representades entre les persones que van omplir l'església de Crist Rei, amb tots els bancs ocupats i gent dreta a l'entrada per la plaça de Crist Rei i en part dels laterals. Entre els presents amb qui va parlar Regió7 hi va haver paraules d'agraïment i d'admiració per a la feina feta per Salido en pro de la seva ciutat.

Va ser un funeral breu, de vint minuts de durada. L'acte de comiat, però, es va allargar el doble perquè, ja a fora del temple, per la banda del carrer de Carrió, la família va rebre les mostres de condol de bona part dels presents fins a la 1 del migdia. Entre els assistents, el president del Bàsquet Manresa, Josep Vives, i exjugadors com Jordi Singla; l'exalcalde de Manresa Juli Sanclimens i el de Sant Fruitós Josep Rafart; l'actual alcalde de Manresa, Valentí Junyent, acompa-nyat pel regidor Josep Maria Sala i el gerent de l'Ajuntament, Francesc de Puig; el fundador de la Joviat, Josep Vilaseca; Pere Casals, president de la Cambra de Comerç; l'expresident de Caixa Manresa Valentí Roqueta, i els constructors Francesc Vidal, ja retirat, i Josep Alias, president del Gremi de Constructors de Manresa i Comarques.

Josep Salido Chimeno va morir dissabte passat als 80 anys com a conseqüència dels problemes de salut que arrossegava feia temps.

El recordatori, amb una fotografia del manresà somrient, inclou a l'interior el text que, en nom de la família, va protagonitzar la lectura de cloenda de la cerimònia. És un text d'agraïment de la seva esposa, Antonieta; fills, Fèlix, Sita, Maria i Josep, fills polítics i néts, de part de Josep Salido, "a tots els qui heu compartit amb ell moments, il·lusions i projectes. De ben segur que cadascú l'heu ajudat a millorar com a persona, espòs i pare, fins a fer possible que tingués una vida tan complerta, plena i extremadament feliç al vostre costat". Com a gran ballador de sardanes que era, una sardana va obrir el funeral, en què es van escoltar "El cant dels ocells" i "El Virolai". Una dotzena de rams van presidir les escales fins a l'altar, on mossèn Estanislau Corrons va destacar del "Josep", com el va anomenar tota l'estona, el fet de ser una persona polifacètica, generosa i treballadora.